Oefening baart niet altijd kunst

De mythe van de 10.000 urentheorie is na onderzoek ontkracht. Simpelweg je oefenuren maken leidt niet vanzelfsprekend tot optimale talentontwikkeling op het niveau van de expert. De link tussen oefenuren en sporttalent of muziektalent is nog wel bevestigd, maar juist bij onderwijs is de relatie tussen veel oefenen en expertise zwak. Dit onderzoeksresultaat is in overeenstemming met een van de kenmerken van hoogbegaafde leerlingen (ook in vergelijking met leerlingen met hoge cijfers): ze hebben minder oefening nodig, want hun leerstijl is afwijkend. Download het artikel:  10000-uren theorie is (nrc 12 juli 2014).

Posted in Differentiatie onderwijs, Geen categorie, Hoogintelligent, leerstijl, Onderwijs hoogbegaafden
Nieuws op onderwerp

Voer uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Join 36 other subscribers
MetisMatters
+31 (0) 6 24 64 08 96
annemieke@metismatters.nl

Telefonisch spreekuur:
maandagochtend van 9.00-10.00 uur
%d bloggers like this: