Stel uw eigen scholing samen

klassieke-talen-modules

Het is de kracht van de vakdidacticus achter MetisMatters om ‘met verstand van zaken’ te adviseren, begeleiden en docenten te trainen in het onderwijs in de klassieke talen en gymnasiale vorming. Ik heb mijn expertise opgebouwd in en rondom de lessen Grieks en Latijn, maar mijn aanpak is nadrukkelijk theoretisch onderbouwd en vanuit een stevige kennisbasis, omdat bij MetisMatters ook ‘het brein ertoe doet’.

Als nascholer denk ik graag mee met vakinhoudelijke of vakdidactische vraagstukken van individuele classici of van secties of een groep (vak)collega’s. Daarnaast begeleid ik de docent die (vanuit een POP) gericht willen werken aan zijn eigen professionalisering. Tot slot adviseer ik de schoolleiding en klassieke secties in gymnasiumbeleid, gymnasiale vorming (aan de hand van de Gouden Standaard) en excellentiebeleid.

U vraagt, wij draaien

contactHet aanbod van MetisMatters voegt zich naar uw specifieke wensen en omstandigheden. Meestal volgt de invulling pas na een eerste kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

MetisMatters spreekt een brede doelgroep aan met een uiteenlopende betrokkenheid met de klassieke talen en gymnasiale vorming. Maar de focus van allen is dezelfde: hoe kan ik bijdragen aan kwalitatief goed, uitdagend en aansprekend gymnasiumonderwijs waarbinnen elke gymnasiumleerling tot zijn of haar recht komt?

Om een eerste idee te geven van de mogelijkheden en richtingen zijn er voor u drie soorten modules ontwikkeld.

Hoe kies ik mijn eigen scholing?

De drie soorten modules kunnen heel makkelijk met elkaar worden gecombineerd. Het is ook mogelijk modules te stapelen tot een dagprogramma. Wanneer rond een thema een middag of dag wordt georganiseerd, is het sterk aan te raden een trainingsmodule hierop te laten volgen. Zo krijgen participanten de gelegenheid om alles te verwerken en ermee aan de slag te gaan in de praktijk. De vervolgmiddagen zijn ter verdieping, om opkomende vragen te adresseren en een gekozen aanpak te evalueren en bij te stellen aan de wensen en omstandigheden. Op het formulier kunt u uw keuze aankruisen waarmee een prijsindicatie wordt uitgerekend. Als u uw selectie opstuurt, volgt een afspraak waarbij de keuze wordt besproken en in overleg goed op elkaar en op uw wensen en omstandigheden wordt afgestemd. Dat eerste gesprek is geheel vrijblijvend.

Theoriemodules

PUZZEL-GROEN-theorie-modules-klassieke-talen-KL

Een theoriemodule (1,5 uur) heeft de vorm van een voordracht of presentatie waarbij kennisoverdracht centraal staat. Het gekozen onderwerp wordt geïntroduceerd en toegelicht afgestemd op het beoogde publiek. Een theoriemodule kan op zichzelf staan of een opstart of opening van een trainingsmodule zijn of worden gecombineerd met een praktijkmodule.

Voor meer informatie, ga naar: Theoriemodules

Praktijkmodules

praktijk-modules-klassieke-talen-KL

Een praktijkmodule (2,5 uur) heeft de vorm van een workshop waarin na een korte introductie van een praktisch en overzichtelijk thema of (eigen) casus participanten direct aan de slag gaan met de vertaalslag naar de eigen praktijk. Een praktijkmodule kan worden gestapeld met andere praktijkmodules tot een trainingsmodule. Combinaties met een of meer theoriemodules is ook mogelijk.

Voor meer informatie, ga naar: Praktijkmodules

Trainingsmodules

Training-modules-klassieke-talen-KL

Een trainingsmodule ontleent zijn didactische meerwaarde aan de langere periode waarin participanten aan de slag gaan met gekozen thema’s. Zo kan op optimale wijze de wisselwerking tussen theorie en de eigen praktijk op gang komen. In de tussenliggende weken krijgt u verwerkings- en toepassingsopdrachten en kunt u via de e-mail feedback vragen en vragen stellen.

Voor meer informatie, ga naar: Trainingsmodules

Individuele begeleiding

Voor wie specifieke, individuele  begeleiding wenst, biedt MetisMatters ook een-op-een coaching. Afhankelijk van uw vraag en uw mogelijkheden wordt een traject opgesteld waarbinnen uw doelen zo optimaal mogelijk gerealiseerd kunnen worden. De begeleiding kan vis à vis of op afstand plaatsvinden.

Neemt u contact op voor een eerste oriëntatie. MetisMatters maakt dan vrijblijvend een offerte voor u op.

Nieuws op onderwerp

Voer uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Join 36 other subscribers
MetisMatters
+31 (0) 6 24 64 08 96
annemieke@metismatters.nl

Telefonisch spreekuur:
maandagochtend van 9.00-10.00 uur
%d bloggers like this: