Referenties

Annemieke is een zeer ervaren en enthousiaste vakdidactica Klassieke Talen, die met een enorme positieve en vertrouwenwekkende uitstraling, wijsheid en kennis van zaken, het beste uit docenten en leerlingen naar boven weet te halen. Daarbij geeft zij het goede voorbeeld door zelf steeds open te staan voor nieuwe leerervaringen en inzichten. Ik heb heel veel van haar geleerd!

Anne Katrien Amse, classica

baseline-links-licht

 

Toen ik mijn opleiding tot docent Klassieke talen begon, was ik al begonnen aan een andere carrière, namelijk die als kinder- en jeugdpsycholoog. Met deze ervaring in zorg en onderwijs kan ik zeggen dat Annemieke  hoogbegaafde leerlingen en hun omgeving de nodige aandacht en ondersteuning biedt. Waar de huidige zorgpakketten van verzekeraars helaas te weinig erkennen dat begeleiding van hoogbegaafde kinderen vaak hard nodig is, met name de aansluiting bij ons schoolsysteem, kan Annemieke volgens mij degene zijn die met tijd en zorg dit hiaat kan dichten.

Tijdens mijn lessen vakdidactiek merkte ik pas echt waarvoor ik al die tijd aan het leren was. Annemieke heeft een scherp inzicht in de theoretische kant van het leren en de dagelijkse onderwijspraktijk. Ze heeft me tijdens deze modules echt geïnspireerd en uitgedaagd. Waar ik soms weleens verhalen hoor van collega’s over de gevreesde ‘didactiek-dossiers’ bij hun opleidingen (waarbij het praktisch nut soms ondergeschikt lijkt en de opdrachten ‘top-down’ worden opgelegd), heb ik dit dossier als één van de meest nuttige instrumenten van mijn opleiding ervaren. Annemieke nam de tijd om te luisteren waar ik als beginnend docent tegenaan liep, liet mij dan gericht documenten inleveren waar ik feedback op wilde (zoals toetsen, creatieve opdrachten en lesmethodes) en nam dan uitgebreid de tijd deze te voorzien van genuanceerde opmerkingen, positieve feedback en constructieve, nuttige adviezen. Ik ben haar daarvoor nog altijd heel erg dankbaar.

Jim Kok, kinder- en jeugdpsycholoog en docent klassieke talen

baseline-links-licht

 

Annemieke en ik leerden elkaar kennen door de vriendschap van onze zonen.
De ervaring van het opvoeden en het begeleiden van onze kinderen om hun talent te ontwikkelingen is voor mij een enorme inspiratie.
Ze maakt me bewust van de kracht van begeleiding door in gesprek te gaan met mijn kind en naar hem te luisteren zodat mijn zoon zich gesteund voelt.
Annemieke heeft een brede kennis op het gebied van hoogbegaafdheid en leren leren en kan mij een spiegel voorhouden om mijn waarneming te toetsen en in een bredere context te plaatsen.
De ontwikkeling van mijn kind stelt me soms voor grote vragen en ik voel me door Annemieke enorm gesteund in mijn rol als ouder.

Natasja Ira

baseline-links-licht

Nieuws op onderwerp

Voer uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Join 36 other subscribers
MetisMatters
+31 (0) 6 24 64 08 96
annemieke@metismatters.nl

Telefonisch spreekuur:
maandagochtend van 9.00-10.00 uur
%d bloggers like this: