Wat brengt ons de oud-historicus (en classicus)?

Drs. Mark Reumer houdt een warm pleidooi voor een historische attitude die zo belangrijk is in een tijd waarin (ook) heethoofden zomaar aan de knoppen staan.

The advantage of being ancient historians is that we are used to be cautious, because we are aware of the scarcity of our sources. Second, those sources are all different, so we have to be precize when creating a “story” about these sources. So adaptation, awareness and being cautious and critical are trade marks of the ancient historian, which can be applied to other contexts, like diverse industries where important devisions have to be made.

Reumer stipt precies de vormende waarde van Gymnasiale vorming aan: een kritische houding, acribie bij het lezen van en luisteren naar ‘de ander’ uit heden en verleden. Voeg daar ook nog een grote taalvaardigheid en taalgevoeligheid bij en je kunt het verschil maken in een tijd van roeptoeters en onderbuikdenkers.
Posted in Gouden Standaard, Gymnasiale vorming, moderne klassieken
Nieuws op onderwerp

Voer uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Join 36 other subscribers
MetisMatters
+31 (0) 6 24 64 08 96
annemieke@metismatters.nl

Telefonisch spreekuur:
maandagochtend van 9.00-10.00 uur
%d bloggers like this: