Hoogbegaafd: verveeld = niet uitgedaagd

Floor Sietsma was 22 toe ze in Trouw (04-03-2015) vertelde over haar eerste carrièreswitch. In een notendop verbindt ze haar ervaringen als leerling, wetenschapper en zzp-er met haar hoogbegaafd-zijn. Zo legt ze uit wat haar drijft. Dit artikel wordt ‘gekopt’ met ‘Hoogbegaafd? Vind dan maar eens een vak dat niet verveelt‘. Uit een reactie op dit artikel blijkt hoe het woord verveling makkelijk als verwijt wordt teruggekaatst naar de hoogbegaafde. Maar functioneert niet ieder mens in wisselwerking met zijn omgeving? Als de context voor jou niet meer werkt – hoe erg je je ook inzet en hoe goed je ook functioneert naar oordeel van je omgeving – dan zoek je een andere of je loopt vast.

Posted in Differentiatie onderwijs, Kenmerken hoogbegaafd kind, Omgaan met hoogbegaafdheid, Onderwijs hoogbegaafden, Problemen hoogbegaafdheid, Talentontwikkeling
Nieuws op onderwerp

Voer uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Join 36 other subscribers
MetisMatters
+31 (0) 6 24 64 08 96
annemieke@metismatters.nl

Telefonisch spreekuur:
maandagochtend van 9.00-10.00 uur
%d bloggers like this: