24 mei – 2 juni: Romeinenweek 2014

Van 24 mei tot en met 2 juni 2014 organiseert RomeinenNU de Romeinenweek. Een week die volledig in het teken staat van Romeinse geschiedenis, erfgoed en archeologie en de Romeinse limes in het bijzonder. Tientallen musea, parken, historische verenigingen, reenactors, historici, archeologische diensten, onderwijsinstellingen en overheden worden uitgenodigd om in deze week activiteiten rondom Romeinse geschiedenis en archeologie te organiseren voor een breed publiek.

Alle activiteiten worden verzameld op een website waar publiek op zoek kan gaan naar leuke Romeinse activiteiten bij hem of haar in de buurt. Kinderactiviteiten, lezingen, limeswandelingen, virtuele reizen, workshops, demonstraties, films…teveel om op te noemen.

Tijdens de Romeinenweek is er voor scholen en de jeugd een Romeinenchallenge. Een mooie uitdaging om met Romeinse geschiedenis aan de slag te gaan. Je kunt er mooie prijzen mee winnen, zoals echte Romeinen in je klas (!) en kaarten voor het Romeinenfestival. Kijk snel wat je moet doen!

Posted in Klassieke talen
Nieuws op onderwerp

Voer uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Join 36 other subscribers
MetisMatters
+31 (0) 6 24 64 08 96
annemieke@metismatters.nl

Telefonisch spreekuur:
maandagochtend van 9.00-10.00 uur
%d bloggers like this: